απο την Ιλλυρια μια ανασα πριν τις ελληνικες ακτες
Οι Αργοναύτες έφτασαν στην περιοχή όπου κατοικούσαν οι Υλλείς, οι οποίοι διέμεναν στα παράλια της Ιλλυρίας. Ο βασιλιάς της περιοχής, Ύλλος, ο οποίος λέγανε ότι ήταν γιος του Ηρακλή και της νύμφης Μελίτης, τους υποδέχτηκε φιλόξενα και τους οδήγησε σε ένα ταξίδι μεταξύ των διάφορων λυβυρνικών νησιών προς τα νότια της Αδριατικής θάλασσας. Ως έκφραση ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη βοήθειά του, ο Ιάσονας προσέφερε στον Ύλλο έναν από τους δύο χρυσούς τρίποδες που είχε πάρει μαζί του κατόπιν συμβουλής του μαντείου των Δελφών.
Αφού διέσχισαν τα νερά της περιοχής και επέστρεψαν σε πιο οικεία νερά, σύντομα εμφανίστηκε στον ορίζοντα το νησί των Φαιάκων, που είναι γνωστή μας Κέρκυρα. Στην θέα ελληνικών χωμάτων, ενθουσιασμός πλημμύρησε τις καρδιές των Αργοναυτών. Ωστόσο, η οργή του Δία δεν είχε υποχωρήσει και αποφάσισε να τους ταλαιπωρήσει περισσότερο για τον θάνατο του Άψυρτου, έως ότου εξιλεωθούν. Ο Δίας έστειλε, λοιπόν, ισχυρούς ανέμους και θαλασσοταραχή που απειλούσαν να καταπιούν την Αργώ, και η θύελλα τους απομάκρυνε από τις ελληνικές ακτές.
Στη διάρκεια της φουρτούνας, από την Αργώ ήχησε η ανθρώπινη φωνή, που έβγαινε από το ιερό ξύλο της Δωδώνης, και συμβούλευσε τους Αργοναύτες για το πώς να εξιλεωθούν στα μάτια του Δία, ο οποίος είχε οργιστεί για τη δολοφονία του Άψυρτου. Τους καθοδήγησε να πάνε στη μάγισσα Κίρκη, η οποία ήταν η αδερφή του Αιήτη και ζούσε στις δυτικές ακτές στο νησί Αιαίη, για να απαλλαγούν από το φόνο.
Όταν ο Ιάσονας και η Μήδεια έφτασαν στο νησί Αιαία, η Κίρκη δεν τους επέτρεψε να την προσεγγίσουν, καθώς ήταν συγκλονισμένη από το έγκλημά τους. Τους ανάγκασε να πραγματοποιήσουν μια σειρά θυσιών προκειμένου να ελευθερωθούν από το βάρος ...